Vær god ved dig selv: Guiden til selvforkælelse

Vi har alle brug for at slappe af fra tid til anden. Hverdagen kan være stresset, og det er de færreste mennesker, der finder tid til at koble både hjernen og kroppen fra. Men hvem siger, at du skal vente på, at andre beriger dig med gode oplevelser og minder for livet? Forkæl dig selv med et eller flere af disse afslappende forslag.

Udfold dig på lagnerne

Sex har en naturlig afslappende effekt på kroppen. Du kan enten snuppe en god omgang sex med en partner, eller måske endda dig selv. Hvis du har lyst til at prøve noget nyt og anderledes, kan du finde inspiration til selvforkælelse i internettets brede sortiment af sexlegetøj.

Der er en videnskabelig forklaring bag hvorfor sex er så afslappende. Når vi dyrker sex, frigøres kærlighedshormonet oxytocin, og når vi oplever orgasme, frigøres også endorfiner. Disse hormoner har en afslappende effekt på kroppen, og det kan derfor være et perfekt led i din selvforkælelse. Endorfiner er også kendt som værende smertestillende og at give en følelse af lykke og energi. Der er altså mange sunde grunde til, at du bør kaste dig i lagnerne, hvis du trænger til at forkæle dig selv.

Hvis ikke du har en partner ved hånden, kan du nyde godt af sexlegetøj. Mangler du inspiration til noget nyt og spændende sexlegetøj, kan du finde det her.

Bestil en rejse

At rejse er den ultimative form for afslapning. Det behøver ikke være en dyr og eksotisk tur til Bahamas. Du kan nøjes med at pakke en rygsæk og købe en billig flybillet til et tilfældigt sted, du altid har drømt om at opleve.

En god måde at finde billige flybilletter på, er ved at holde afbud med selskaber, der formidler afbudsrejser. Du kan også tilmelde dig flyselskabernes nyhedsbreve. Der kommer ofte billige billetter til salg. Det er en glimrende mulighed for at forkæle dig selv, hvis du ikke er kræsen med destinationen og har nogle frie feriedage på kontoen.

Hvis du har en bil, kan du også nemt planlægge din egen køreferie. Det giver mulighed for at skræddersy den ultimative afslapningstur, hvor du kan nyde de stop, du har allermest lyst til – Hvad enten de er kulturelle, kulinariske eller noget helt tredje.

Manicure og pedicure

Hvis turen skal være ekstra hyggelig, kan du tage din mor, bedste veninde eller et andet menneske, du har kært, med på neglebar. Mænd kan også sagtens nyde godt af en manicure eller en pedicure. Det kan især være en fordel inden et vigtigt møde, en stor begivenhed i dit liv eller en ferie.

Du kan også lave din egen manicure derhjemme. Du skal bare bruge en god fil, en negleolie, en håndcreme, en skubber til dine neglebånd og den farve, du synes er allerskønnest.

En god middag

Man siger, at vejen til en mands hjerte, er gennem hans mave – Måske er det også vejen til dit hjerte? Forkæl dig selv, og måske en du holder af, med en god middag.

Hvis du har overskud eller budget til det, kan du også invitere på middag hos dig selv. Prøv kræfter med at anrette et større sortiment af mad, enten en lækker omgang tapas eller en 3-retters menu. Mange mennesker finder stor afslapning i at lave mad.

Er du mere til at spise ude, og lade andre sørge for dit velbehag? En god måde at slappe af på, er at udforske nogle spændende restauranter, som du normalt ikke ville komme på. Hvis du elsker bøf og bearnaise, kan du prøve kræfter med en sydlig sushi-restaurant.